De voordelen van een draaikiep kozijn

Tegenwoordig zijn de draaikiep ramen ontzettend populair zoals bijvoorbeeld de draaikiep kozijn. De draaikiepraam wordt tegenwoordig ook wel de kiepkantelraam genoemd en brengt enorm veel voordelen met zich mee. Hieronder leest u de verschillende redenen waarom een draaikiep kozijn zo ontzettend populair en gebruiksvriendelijk is.

Hoe werkt een Luxaflex draaikiep kozijn precies?

Wanneer je een draaikiepraam aanschaft, kun je je voortaan met behulp van de raamkruk het draaikiepraam in twee verschillende standen zetten. Zo heb je ten eerste de draaistand. Bij deze stand kun je je raam naar binnen laten draaien. Naast deze draaistand bestaat er ook de kiepstand. Deze kiepstand maakt een draaikiep kozijn zo uniek. Bij de kiepstand kun je namelijk alleen het bovenste gedeelte van het raam naar binnen laten draaien. De werking van een draaikiep kozijn is zeer eenvoudig en zul je daarom ook snel onder de knie hebben. Op internet en in de winkel kun je meer informatie vinden over de werking van draaikiep kozijnen.

Volop ventilatie en automatisch ook isolatie

Wanneer je een draaikiep raam koopt, zul je al snel genoeg merken dat je volop de kamers kunt ventileren. Dit komt door de tweede stand van de kiepramen, namelijk de kiepstand. Bij deze stand valt de bovenzijde van het raam naar binnen waardoor er vanaf boven een luchtstroom het huis in- en uit kan. Daarnaast kun je het huis ook gemakkelijk luchten. Het design van een kiepraam zorgt ervoor dat er geen tocht langs het sluit- en hangwerk kan komen. Hierdoor zorgt een kiepraam er automatisch voor dat het huis beter geïsoleerd is. Het tegenhouden van de tocht zorgt er namelijk voor dat het huis sneller verwarmd is en blijft.

Een Luxaflex draaikiep kozijn is makkelijk te onderhouden

Daarnaast is het schoonmaken en het onderhouden van een draaikiep kozijn een zeer groot voordeel. Je kunt een draaikiep raam namelijk ontzettend makkelijk schoonmaken. Dit komt doordat het raam twee verschillende standen heeft. Wanneer je het raam in de kiepstand zet, kun je gemakkelijk zowel de binnenkant als de buitenkant van het raam schoonmaken en zemen. Een kunststof draaikiepraam is daarnaast ook heel makkelijk te onderhouden. Je hebt er namelijk bijna geen omkijken naar. Een kunststof kiepraam is namelijk zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien kun je al je kiepramen op maat laten maken waardoor ze altijd de goede afmetingen hebben. Daarom sluiten de kiepramen altijd goed en netjes aan bij de kozijnen.