Kunststof gevelbekleding: De perfecte keuze voor een duurzame en onderhoudsarme gevel

Ben je op zoek naar een manier om de uitstraling van je woning te verbeteren en tegelijkertijd de isolatiewaarde te verhogen? Dan is kunststof gevelbekleding wellicht de perfecte oplossing voor jou. Kunststof gevelbekleding is een populair alternatief voor traditionele materialen zoals hout en metselwerk. Het is niet alleen duurzaam en onderhoudsarm, maar het is ook verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor er altijd een optie is die perfect past bij jouw woning.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

Er zijn veel voordelen aan het kiezen voor kunststof gevelbekleding:

 • Duurzaamheid: Kunststof gevelbekleding is bestand tegen alle weersomstandigheden, van felle zon tot strenge winters. Het is ook bestand tegen rot, insecten en schimmel.
 • Onderhoudsarm: In tegenstelling tot hout of metselwerk, vereist kunststof gevelbekleding nauwelijks onderhoud. Je hoeft het niet te schilderen of te beitsen, en het kan eenvoudig worden schoongemaakt met een vochtige doek.
 • Isolatie: Kunststof gevelbekleding kan een uitstekende isolatie bieden voor je woning. Dit kan leiden tot lagere stookkosten en een comfortabeler wooncomfort.
 • Uitstraling: Kunststof gevelbekleding is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, waardoor er altijd een optie is die perfect past bij jouw woning. Je kunt kiezen voor een moderne, klassieke of landelijke uitstraling.
 • Kosten: Kunststof gevelbekleding is een relatief goedkope optie in vergelijking met andere materialen zoals hout of metselwerk.

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er?

Er zijn verschillende soorten kunststof gevelbekleding op de markt, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen:

 • Sidings: Sidings zijn panelen die horizontaal of verticaal op de gevel worden gemonteerd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende profielen en kleuren.
 • Schroten: Schroot is een vorm van gevelbekleding die bestaat uit overlappende planken. Het geeft een klassieke en landelijke uitstraling.
 • Houtnerfpanelen: Houtnerfpanelen zijn panelen met een houtnerfstructuur. Ze geven de uitstraling van hout, maar met de voordelen van kunststof.
 • Baksteenpanelen: Baksteenpanelen zijn panelen met een baksteenstructuur. Ze geven de uitstraling van metselwerk, maar met de voordelen van kunststof.

Hoe monteer je kunststof gevelbekleding?

De montage van kunststof gevelbekleding is een klus die je in principe zelf kunt doen. Echter, het is belangrijk om goed na te denken over de planning en de uitvoering. Zo voorkom je dat je fouten maakt die je later duur kunnen komen te staan. In de blogpost Gevelbekleding monteren: Stap voor stap handleiding vind je een uitgebreide handleiding voor het monteren van kunststof gevelbekleding.

Tips voor het kiezen van kunststof gevelbekleding

 • Bedenk wat je budget is.
 • Kies een type gevelbekleding dat past bij de stijl van je woning.
 • Kies een kleur die past bij je smaak.
 • Houd rekening met de isolatiewaarde van de gevelbekleding.
 • Vraag om advies bij een specialist.

Flink: jouw expert in kunststof gevelbekleding

Flink is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het installeren van kunststof gevelbekleding. We bieden een breed scala aan kleuren en stijlen om uit te kiezen, en we kunnen je helpen het juiste type gevelbekleding voor jouw woning te kiezen. We bieden ook een verscheidenheid aan installatieservices, zodat je er zeker van kunt zijn dat je kunststof gevelbekleding correct en effici├źnt wordt ge├»nstalleerd.

Neem contact op met Flink voor een gratis vrijblijvende offerte of meer informatie over onze kunststof gevelbekleding.