Wat is sluitingsmateriaal?

Sluitingsmateriaal is datgene dat je gebruikt om verpakkingen af te sluiten en producten te bundelen. Bekijk het assortiment met folie wanneer je geïnteresseerd bent in het afsluitingsmateriaal waarmee jouw producten waterdicht verpakt kunnen worden.  

De afsluitende werking van folie 

Er zijn verschillende soorten folie, die allemaal gemaakt worden van metaal of kunststof. Dit dunne vel wikkel je om producten heen om ze waterdicht te maken. Een kartonnen doos die buiten staat is erg kwetsbaar wanneer er geen laag folie omheen zit, mocht je als bedrijf in een situatie zitten waarin je veel dozen verstuurt, waarvan je niet zeker weet of ze zich tijdens dit proces altijd binnen gaan bevinden, dan is een laag folie essentieel. Folie beschermt niet alleen tegen waterschade maar ook tegen de zon, wanneer je tenminste kiest voor de donkere variant die geen licht doorlaat. Dit folie is zeer praktisch wanneer er etenswaren vervoerd moeten worden. 

Schade voorkomen door sluitingsmaterialen te gebruiken 

Sluitingsmaterialen worden gebruikt om producten of kabels vast te zetten. Neem bijvoorbeeld drilbinders en tyraps, deze kunnen worden ingezet bij het vervoer van spullen. De drilbinders zorgen ervoor dat de producten stevig aan de pallet vast zitten, de tyraps zijn handig om zakken en andere verpakkingen af te sluiten en daarnaast ook producten te bundelen. Spullen die kunnen bewegen tijdens het vervoer hebben een grote kans om beschadigingen op te lopen, daarom wil je dit natuurlijk koste wat het kost voorkomen. 

Verschillende situaties en bijpassend afsluitingsmateriaal 

Mochten er veel snoeren van het stopcontact naar een bepaalde plek lopen, dan kunnen deze maar beter gebundeld worden. Een spiraalband kan daar goed voor gebruikt worden. Alle kabels zitten hier doorheen, waardoor het één grote kabel wordt. Dit vermindert het aantal loshangende snoeren en vormt er bovendien een beschermende laag omheen. Afsluitingsmateriaal kan ook gebruikt worden om soldeer- of krimpverbindingen af te dekken, dit kan met een krimpkous. De krimpkous is van pvc en neemt af in diameter tijdens het solderen, waardoor een verbinding afgedekt wordt. Dit beschermd onder andere tegen UV-straling. 

Voordelen van het gebruik van afsluitingsmateriaal 

Het aanbrengen van afsluitingsmateriaal kost meer moeite dan het achterwege laten ervan. Toch is het maar beter om hier wel op grote schaal gebruik van te maken, om schade te voorkomen. Voor iedere situatie is er een passend afsluitingsmateriaal, wanneer je hier eenmaal bekend mee bent heb je een manier om in de toekomst altijd je spullen te beschermen. Dit is iets waar je niet alleen zelf blij van wordt maar klanten ook.